Yöresel Dörtyol Yemekleri
Yemeklerimiz, ağız tadıyla geçmişten geleceğe taşıdığımız lezzetli ve zevkli yiyeceklerdir.
Dörtyol’un mutfak kültürü Antakya ile Anadolu arasında bir geçiş noktası olarak kabul edilir.
Dörtyol mutfağında 200 yıllık, 100 yıllık yemekler mevcut olup bu yemeklerin aslına, ağız tadına ve kullandığı malzemeye uygun olduğundan tariflerini değiştirmeden günümüze kadar taşıyan bir mutfak. Akdeniz mutfağında kullanılan malzemelerin tümü kullanılır.
Beslenme, canlıların zorunluluğu, vazgeçilmez ihtiyaçlarından biridir. Her milletin geçmişten miras aldığı bir beslenme tarzı ve buna uygun geliştirdiği pişirme yöntemleri, özel kap kacakları vardır. Bir millet alıştığı yemeklerden ve damak tadından kolay kolay vazgeçemez. Ancak değişen hayat şartları beslenme tarzını ve araçlarını da değişmeye zorlamaktadır.
Zamanla değişimler Türk mutfağını da etkilemiş, pek çok mutfak ve yemek araç gereçleri değişmiş, yemeklerin tadı tuzu kaçmıştır. Millet eski lezzetli yemekleri özler oldu. Hormonlu ve zararlı yiyecekleri çoğaldı, zamanımızda insanlar dengeli beslenmediği için hastalıklar ve ölümler de arttı. Eskiden şehirde, çarşıdaki fırında pişen somun ekmeğinin kokusu çarşıyı kaplardı.
Yediğimiz sebze, meyvelerde, et, yumurta, peynir ve zeytinde bir tat, bir lezzet vardı. Hepsi gitti, aranır oldu.
- Açıklama
Yemeklerimiz, ağız tadıyla geçmişten geleceğe taşıdığımız lezzetli ve zevkli yiyeceklerdir.
Dörtyol’un mutfak kültürü Antakya ile Anadolu arasında bir geçiş noktası olarak kabul edilir.
Dörtyol mutfağında 200 yıllık, 100 yıllık yemekler mevcut olup bu yemeklerin aslına, ağız tadına ve kullandığı malzemeye uygun olduğundan tariflerini değiştirmeden günümüze kadar taşıyan bir mutfak. Akdeniz mutfağında kullanılan malzemelerin tümü kullanılır.
Beslenme, canlıların zorunluluğu, vazgeçilmez ihtiyaçlarından biridir. Her milletin geçmişten miras aldığı bir beslenme tarzı ve buna uygun geliştirdiği pişirme yöntemleri, özel kap kacakları vardır. Bir millet alıştığı yemeklerden ve damak tadından kolay kolay vazgeçemez. Ancak değişen hayat şartları beslenme tarzını ve araçlarını da değişmeye zorlamaktadır.
Zamanla değişimler Türk mutfağını da etkilemiş, pek çok mutfak ve yemek araç gereçleri değişmiş, yemeklerin tadı tuzu kaçmıştır. Millet eski lezzetli yemekleri özler oldu. Hormonlu ve zararlı yiyecekleri çoğaldı, zamanımızda insanlar dengeli beslenmediği için hastalıklar ve ölümler de arttı. Eskiden şehirde, çarşıdaki fırında pişen somun ekmeğinin kokusu çarşıyı kaplardı.
Yediğimiz sebze, meyvelerde, et, yumurta, peynir ve zeytinde bir tat, bir lezzet vardı. Hepsi gitti, aranır oldu.
Stok Kodu:9786258155785Boyut:19x27Sayfa Sayısı:299Basım Yeri:AnkaraBasım Tarihi:2022Kağıt Türü:Kuşe
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim880,00880,002440,00880,003293,33880,00Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim880,00880,002440,00880,003293,33880,00Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim880,00880,002440,00880,003293,33880,00Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim880,00880,002--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.