Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%20
Yöresel Dörtyol Yemekleri Kadir Aslan

Yöresel Dörtyol Yemekleri

Liste Fiyatı : 1.100,00TL
İndirimli Fiyat : 880,00TL
Kazancınız : 220,00TL
Taksitli fiyat : 3 x 293,33TL
Havale/EFT ile : 862,40TL
%20
Temin Süresi 3 İş Günüdür.
9786258155785
106254
Yöresel Dörtyol Yemekleri
Yöresel Dörtyol Yemekleri
880.00

Yemeklerimiz, ağız tadıyla geçmişten geleceğe taşıdığımız lezzetli ve zevkli yiyeceklerdir.

Dörtyol’un mutfak kültürü Antakya ile Anadolu arasında bir geçiş noktası olarak kabul edilir.

Dörtyol mutfağında 200 yıllık, 100 yıllık yemekler mevcut olup bu yemeklerin aslına, ağız tadına ve kullandığı malzemeye uygun olduğundan tariflerini değiştirmeden günümüze kadar taşıyan bir mutfak. Akdeniz mutfağında kullanılan malzemelerin tümü kullanılır.

Beslenme, canlıların zorunluluğu, vazgeçilmez ihtiyaçlarından biridir. Her milletin geçmişten miras aldığı bir beslenme tarzı ve buna uygun geliştirdiği pişirme yöntemleri, özel kap kacakları vardır. Bir millet alıştığı yemeklerden ve damak tadından kolay kolay vazgeçemez. Ancak değişen hayat şartları beslenme tarzını ve araçlarını da değişmeye zorlamaktadır.

Zamanla değişimler Türk mutfağını da etkilemiş, pek çok mutfak ve yemek araç gereçleri değişmiş, yemeklerin tadı tuzu kaçmıştır. Millet eski lezzetli yemekleri özler oldu. Hormonlu ve zararlı yiyecekleri çoğaldı, zamanımızda insanlar dengeli beslenmediği için hastalıklar ve ölümler de arttı. Eskiden şehirde, çarşıdaki fırında pişen somun ekmeğinin kokusu çarşıyı kaplardı.

Yediğimiz sebze, meyvelerde, et, yumurta, peynir ve zeytinde bir tat, bir lezzet vardı. Hepsi gitti, aranır oldu.

  • Açıklama
    • Yemeklerimiz, ağız tadıyla geçmişten geleceğe taşıdığımız lezzetli ve zevkli yiyeceklerdir.

      Dörtyol’un mutfak kültürü Antakya ile Anadolu arasında bir geçiş noktası olarak kabul edilir.

      Dörtyol mutfağında 200 yıllık, 100 yıllık yemekler mevcut olup bu yemeklerin aslına, ağız tadına ve kullandığı malzemeye uygun olduğundan tariflerini değiştirmeden günümüze kadar taşıyan bir mutfak. Akdeniz mutfağında kullanılan malzemelerin tümü kullanılır.

      Beslenme, canlıların zorunluluğu, vazgeçilmez ihtiyaçlarından biridir. Her milletin geçmişten miras aldığı bir beslenme tarzı ve buna uygun geliştirdiği pişirme yöntemleri, özel kap kacakları vardır. Bir millet alıştığı yemeklerden ve damak tadından kolay kolay vazgeçemez. Ancak değişen hayat şartları beslenme tarzını ve araçlarını da değişmeye zorlamaktadır.

      Zamanla değişimler Türk mutfağını da etkilemiş, pek çok mutfak ve yemek araç gereçleri değişmiş, yemeklerin tadı tuzu kaçmıştır. Millet eski lezzetli yemekleri özler oldu. Hormonlu ve zararlı yiyecekleri çoğaldı, zamanımızda insanlar dengeli beslenmediği için hastalıklar ve ölümler de arttı. Eskiden şehirde, çarşıdaki fırında pişen somun ekmeğinin kokusu çarşıyı kaplardı.

      Yediğimiz sebze, meyvelerde, et, yumurta, peynir ve zeytinde bir tat, bir lezzet vardı. Hepsi gitti, aranır oldu.

      Stok Kodu
      :
      9786258155785
      Boyut
      :
      19x27
      Sayfa Sayısı
      :
      299
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Basım Tarihi
      :
      2022
      Kağıt Türü
      :
      Kuşe
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      880,00   
      880,00   
      2
      440,00   
      880,00   
      3
      293,33   
      880,00   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      880,00   
      880,00   
      2
      440,00   
      880,00   
      3
      293,33   
      880,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      880,00   
      880,00   
      2
      440,00   
      880,00   
      3
      293,33   
      880,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      880,00   
      880,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat