Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%15
Zootekni 2 Ali Akmaz

Zootekni 2

Liste Fiyatı : 426,00TL
İndirimli Fiyat : 362,10TL
Kazancınız : 63,90TL
Taksitli fiyat : 3 x 120,70TL
Havale/EFT ile : 354,86TL
9786057839886
94386
Zootekni 2
Zootekni 2
362.10

Nüfus artışı ve beslenme sorunu bütün Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de üzerinde önemle durulan konulardan biridir. İnsanların dengeli beslenmesinde hayvansal kaynaklı besinlerin önemli bir yeri vardır. İnsanlar tarafından tüketilen hayvansal besinlerin önemli bir bölümü koyun ve keçi (küçükbaş) yetiştiriciliğinden sağlanmaktadır. Birçok bölgede meraların sığırcılıktan çok küçükbaş yetiştiriciliği için elverişli olması, halkın beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak koyun-keçi eti ve sütüne talebin daha fazla olması gibi nedenlerle; Türkiye’de küçükbaş yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır.Koyun ve keçi varlığı yönünden Dünya ülkeleri arasında ön sıralarda olan Türkiye et üretiminin; yaklaşık %8.88’i koyun, %3.33’ü keçi yetiştiriciliğinden (küçükbaş olarak toplam %12.21); süt üretiminin ise %6.5’i koyun, %2.53’ü keçi yetiştiriciliğinden (küçükbaş olarak toplam %9.03) elde edilmektedir (DİE, Tarım İstatistikleri Özeti 2018). Bu da halkın beslenmesi ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Koyun, keçi ve kanatlı yetiştiriciliği alanındaki bu kitap, hayvan yetiştiriciliği ile ilgili lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim yapan öğrencileri, sahadaki teknik elemanları, yetiştiricileri ve ilgilileri bilgilendirmek amacıyla yazıma alınmıştır. Değerli bilim adamları ve ilgililerin olumlu ve olumsuz tepkilerine açık olduğumuzu ve bu alanda katkıda bulunma dileklerimizi bildiririz.

  • Açıklama
    • Nüfus artışı ve beslenme sorunu bütün Dünya’da olduğu gibi Türkiye’de de üzerinde önemle durulan konulardan biridir. İnsanların dengeli beslenmesinde hayvansal kaynaklı besinlerin önemli bir yeri vardır. İnsanlar tarafından tüketilen hayvansal besinlerin önemli bir bölümü koyun ve keçi (küçükbaş) yetiştiriciliğinden sağlanmaktadır. Birçok bölgede meraların sığırcılıktan çok küçükbaş yetiştiriciliği için elverişli olması, halkın beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak koyun-keçi eti ve sütüne talebin daha fazla olması gibi nedenlerle; Türkiye’de küçükbaş yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır.Koyun ve keçi varlığı yönünden Dünya ülkeleri arasında ön sıralarda olan Türkiye et üretiminin; yaklaşık %8.88’i koyun, %3.33’ü keçi yetiştiriciliğinden (küçükbaş olarak toplam %12.21); süt üretiminin ise %6.5’i koyun, %2.53’ü keçi yetiştiriciliğinden (küçükbaş olarak toplam %9.03) elde edilmektedir (DİE, Tarım İstatistikleri Özeti 2018). Bu da halkın beslenmesi ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Koyun, keçi ve kanatlı yetiştiriciliği alanındaki bu kitap, hayvan yetiştiriciliği ile ilgili lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim yapan öğrencileri, sahadaki teknik elemanları, yetiştiricileri ve ilgilileri bilgilendirmek amacıyla yazıma alınmıştır. Değerli bilim adamları ve ilgililerin olumlu ve olumsuz tepkilerine açık olduğumuzu ve bu alanda katkıda bulunma dileklerimizi bildiririz.

      Stok Kodu
      :
      9786057839886
      Boyut
      :
      16x24
      Sayfa Sayısı
      :
      482
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Basım Tarihi
      :
      2021 Aralık
      Kapak Türü
      :
      Karton Kapak
      Dili
      :
      Türkçe
  • Taksit Seçenekleri
  • Yorumlar
Kapat