Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%20
Tuz Ve Gıda Hüdayi Ercoşkun

Tuz Ve Gıda

Liste Fiyatı : 195,00TL
İndirimli Fiyat : 156,00TL
Kazancınız : 39,00TL
Taksitli fiyat : 3 x 52,00TL
Havale/EFT ile : 152,88TL
%20
Temin Süresi 3 İş Günüdür.
9786254331831
96674
Tuz Ve Gıda
Tuz Ve Gıda
156.00

Sodyum klorür, dünya çapında sofralarda bulunması nedeniyle en önemli çeşnidir. Tuz aynı zamanda düşük maliyeti, kötü tat maskeleme, koruyucu, su aktivitesini hızla azaltan, lezzet ve aroma arttırıcı özellikleri nedeniyle hemen hemen tüm gıdaların en yaygın gıda bileşenidir. Binlerce yıldır tuz, benzersiz bir gıda muhafaza yöntemi olarak kullanılmaktadır. Son yüzyıllarda soğutma ve dondurma teknolojilerinin gelişmesi ve yaygınlaşması, gıda muhafaza alanında tuzun önemini azaltırken tuzun duyusal özellikleri daha da önem kazanmıştır. Tuzun kendi tadının yanı sıra farklı gıdaların farklı duyusal özelliklere etki eden enzimleri ve gıda işleme sürecinde gerçekleşen tüm reaksiyonları etkilemesi nedeniyle gıdaların renk, koku, tat ve lezzet özellikleri ve raf ömrü üzerinde doğrudan etkilidir. Aşırı tuz kullanımı ile ilişkili sağlık sorunları tuz kullanımını önemli ölçüde azaltmıştır. Bu nedenle bu kitapta; tuzun algılanması, sağlığa etkileri, tuz azaltma stratejileri, gıdalarda tuzun fonksiyonları, tuza dayanıklı mikroorganizmalar, sodyumu azaltılmış tuzlar, tuz azaltmanın gıdalara etkileri, gıda olarak tuz üretimi, dünya ve Türkiye tuzları, tuzlarda bulaşanlar, iz bileşenler ve tuz analiz metotları derlenmiştir.

-*****************************-

  • Açıklama
    • Sodyum klorür, dünya çapında sofralarda bulunması nedeniyle en önemli çeşnidir. Tuz aynı zamanda düşük maliyeti, kötü tat maskeleme, koruyucu, su aktivitesini hızla azaltan, lezzet ve aroma arttırıcı özellikleri nedeniyle hemen hemen tüm gıdaların en yaygın gıda bileşenidir. Binlerce yıldır tuz, benzersiz bir gıda muhafaza yöntemi olarak kullanılmaktadır. Son yüzyıllarda soğutma ve dondurma teknolojilerinin gelişmesi ve yaygınlaşması, gıda muhafaza alanında tuzun önemini azaltırken tuzun duyusal özellikleri daha da önem kazanmıştır. Tuzun kendi tadının yanı sıra farklı gıdaların farklı duyusal özelliklere etki eden enzimleri ve gıda işleme sürecinde gerçekleşen tüm reaksiyonları etkilemesi nedeniyle gıdaların renk, koku, tat ve lezzet özellikleri ve raf ömrü üzerinde doğrudan etkilidir. Aşırı tuz kullanımı ile ilişkili sağlık sorunları tuz kullanımını önemli ölçüde azaltmıştır. Bu nedenle bu kitapta; tuzun algılanması, sağlığa etkileri, tuz azaltma stratejileri, gıdalarda tuzun fonksiyonları, tuza dayanıklı mikroorganizmalar, sodyumu azaltılmış tuzlar, tuz azaltmanın gıdalara etkileri, gıda olarak tuz üretimi, dünya ve Türkiye tuzları, tuzlarda bulaşanlar, iz bileşenler ve tuz analiz metotları derlenmiştir.

      -*****************************-

      Stok Kodu
      :
      9786254331831
      Boyut
      :
      16x24
      Sayfa Sayısı
      :
      236
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Basım Tarihi
      :
      2021 Aralık
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      156,00   
      156,00   
      2
      78,00   
      156,00   
      3
      52,00   
      156,00   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      156,00   
      156,00   
      2
      78,00   
      156,00   
      3
      52,00   
      156,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      156,00   
      156,00   
      2
      78,00   
      156,00   
      3
      52,00   
      156,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      156,00   
      156,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat