Türk İçki Geleneği
Türkolog ve dilbilimci Prof. Dr. Fuat Bozkurt, Türkçeyle ilgili Türklerin Dili, Türkiye Türkçesi, Türkçenin Abc’si, Türkçenin Gizemi, kültürümüzle ilgili Çağdaşlaşma Sürecinde Alevilik, Semahlar, Türklerin Dini gibi kitaplara, Tatarcadan Çora Batur Destanı, Kırgızcadan Manas Destanı gibi çevirilere imza attı.
Bozkurt, elinizdeki kitapta yaratılıştan, Türk, Yunan, Hint söylencelerinden, kutsal kitaplardan başlayarak Yahudilikte, Hıristiyanlıkta, Arap kültüründe, İslamda, Hun, Oğuz, Göktürk şölenlerinde, Dede Korkut’ta, Özbek, Tatar, Altay, Kırgız Türklerinde, Anadolu’da içkiyi, içki kültürünü ele aldığı Türk İçki Geleneği’nde içkinin serüvenini keyifli bir dille sunuyor.
Geniş kaynakçasıyla şarap ve kımızdan başlayarak içkinin kadehinden sürahisine, meyhane adabından ünlü içkicilere, en eski meyhanelerden başlayarak ünlü meyhanelerin özelliklerine, rakı kültürüne kadar her ayrıntıyı okuduğumuz kitapta, Osmanlı sarayının çeşitli dönemlerinde içkinin yerinin, içkiye karşı tutumların, dönem dönem yaşanan içki yasaklarının da aktarılmasıyla günümüze kadar özellikle İstanbul ve Ankara’nın ünlü meyhanelerinden anılar ve tanıklıklarla da zenginleştirilerek sunuluyor.
- Açıklama
Türkolog ve dilbilimci Prof. Dr. Fuat Bozkurt, Türkçeyle ilgili Türklerin Dili, Türkiye Türkçesi, Türkçenin Abc’si, Türkçenin Gizemi, kültürümüzle ilgili Çağdaşlaşma Sürecinde Alevilik, Semahlar, Türklerin Dini gibi kitaplara, Tatarcadan Çora Batur Destanı, Kırgızcadan Manas Destanı gibi çevirilere imza attı.
Bozkurt, elinizdeki kitapta yaratılıştan, Türk, Yunan, Hint söylencelerinden, kutsal kitaplardan başlayarak Yahudilikte, Hıristiyanlıkta, Arap kültüründe, İslamda, Hun, Oğuz, Göktürk şölenlerinde, Dede Korkut’ta, Özbek, Tatar, Altay, Kırgız Türklerinde, Anadolu’da içkiyi, içki kültürünü ele aldığı Türk İçki Geleneği’nde içkinin serüvenini keyifli bir dille sunuyor.
Geniş kaynakçasıyla şarap ve kımızdan başlayarak içkinin kadehinden sürahisine, meyhane adabından ünlü içkicilere, en eski meyhanelerden başlayarak ünlü meyhanelerin özelliklerine, rakı kültürüne kadar her ayrıntıyı okuduğumuz kitapta, Osmanlı sarayının çeşitli dönemlerinde içkinin yerinin, içkiye karşı tutumların, dönem dönem yaşanan içki yasaklarının da aktarılmasıyla günümüze kadar özellikle İstanbul ve Ankara’nın ünlü meyhanelerinden anılar ve tanıklıklarla da zenginleştirilerek sunuluyor.
Stok Kodu:9786257163286Boyut:13,50 X 19,50 cmSayfa Sayısı:236Basım Yeri:izmirBaskı:1Basım Tarihi:2021Kapak Türü:Karton KapakDili:Türkçe
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim108,00108,00254,00108,00336,00108,00Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim108,00108,00254,00108,00336,00108,00Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim108,00108,00254,00108,00336,00108,00Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim108,00108,002--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.