Tozlu Sandıklardan Usta Ceketler -1
Bu kitapta, yüzyıllardır işini özenle ve severek yapan binlerce aşçı yetiştiren, Türkiye’nin aşçı merkezi Mengen’in değerli şeflerinden bazılarıyla yapılmış röportajları ve onların anılarını okuyacaksınız. Uzun yıllara dayanan tecrübelerini samimiyetle paylaşan ustaların eşsiz hikâyeleri bu kitap aracılığıyla, geleceğe birer anı olarak kalıyor.
Türkiye’deki ilk aşçılık okuluna ev sahipliği yapması, Geleneksel Aşçılık Festivalinin yapılması gibi Türkiye tarihine de iz bırakan olayların hikâyelerini ustalarımızın röportajlarında okuyacaksınız. Alaylı yetişen aşçıların, okullu aşçılara dönüşüm sürecine şahitlik edeceksiniz.
Her biri birbirinden değerli 44 usta arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye’de iz bırakmış siyasi liderlerin ve sanatçıların aşçıları ile zincir otellerin şefliğini yapmış, yurt içi ve yurt dışında sanatını icra ederek Türk mutfağının tanıtımına katkılar sunmuş ustaları da bulacaksınız. Aşçılar diyarı Mengen’den yetişen ustalarımızın anlattıklarını okurken, aşçılık mesleğinin ve mutfak ortamlarının dünü ile bugünü arasındaki farkları da yaşanmış hikâyeler üzerinden görebilirsiniz.
Kısacası işin mutfağına hem mecazi hem de gerçek anlamda giriş yapmış olacaksınız.
- Açıklama
Bu kitapta, yüzyıllardır işini özenle ve severek yapan binlerce aşçı yetiştiren, Türkiye’nin aşçı merkezi Mengen’in değerli şeflerinden bazılarıyla yapılmış röportajları ve onların anılarını okuyacaksınız. Uzun yıllara dayanan tecrübelerini samimiyetle paylaşan ustaların eşsiz hikâyeleri bu kitap aracılığıyla, geleceğe birer anı olarak kalıyor.
Türkiye’deki ilk aşçılık okuluna ev sahipliği yapması, Geleneksel Aşçılık Festivalinin yapılması gibi Türkiye tarihine de iz bırakan olayların hikâyelerini ustalarımızın röportajlarında okuyacaksınız. Alaylı yetişen aşçıların, okullu aşçılara dönüşüm sürecine şahitlik edeceksiniz.
Her biri birbirinden değerli 44 usta arasında Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye’de iz bırakmış siyasi liderlerin ve sanatçıların aşçıları ile zincir otellerin şefliğini yapmış, yurt içi ve yurt dışında sanatını icra ederek Türk mutfağının tanıtımına katkılar sunmuş ustaları da bulacaksınız. Aşçılar diyarı Mengen’den yetişen ustalarımızın anlattıklarını okurken, aşçılık mesleğinin ve mutfak ortamlarının dünü ile bugünü arasındaki farkları da yaşanmış hikâyeler üzerinden görebilirsiniz.
Kısacası işin mutfağına hem mecazi hem de gerçek anlamda giriş yapmış olacaksınız.
Stok Kodu:9786052545928Boyut:16x24Sayfa Sayısı:208Basım Yeri:AnkaraBasım Tarihi:2022Kapak Türü:Karton KapakDili:Türkçe
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim108,00108,00254,00108,00336,00108,00Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim108,00108,00254,00108,00336,00108,00Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim108,00108,00254,00108,00336,00108,00Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim108,00108,002--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.