Sofranın SergüzeştiTürkiye’de ve Dünyada Yeme – İçme Kültürü
Sofranın Sergüzeşti
Tülin Ural, Sofranın Sergüzeşti’nde yer alan denemelerde, en tabii ve evrensel ihtiyacımız olan yemek yemenin, esasında tabiattan uzaklaşma anlamına da gelen uygarlık ve kültürün eliyle nasıl dönüştüğünü örnekler üzerinden anlatıyor. Yeryüzündeki varlığımıza mutfaktan ve sofradan başlayarak bakarken yeme-içmenin geçmişine, Türkiye’de aldığı kimi biçimlere ve çeşitli kültürel ürünlerde nasıl temsil edildiğine tarihsel ve sosyolojik açılardan yaklaşıyor. Bu denemelerde, adabımuaşeretin olası dönemeçleri ve anlamları, lezzet standardımızdaki dönüşümler, modernleşmenin ve küreselleşme sürecinin mutfak üzerindeki etkilerine dair ipuçları bulacak ve sofranın tarihinde bir yolculuğa çıkacaksınız.
Everest Yayınları, Aş Kitaplığı dizisinin ilk kitabını gururla sunar. Aş Kitaplığı gastronomi, mutfak, lezzet temalarını edebiyat, tarih, sosyoloji gibi geniş bir yelpazede irdeleyen eserleri bir araya getirmeyi ve okura yeme-içmenin keyfini kitap sayfalarında yaşatmayı amaçlıyor. Bu dizide, gıda zincirinin tarımdan başlayarak tüm aşamalarını, yani topraktan, dalından sofraya gelmesine kadarki her adımı merkezine alan roman, hikâye ve öyküler, sosyal bilimler alanından araştırmalar ve tematik çalışmalar bulacaksınız.
- Açıklama
Sofranın Sergüzeşti
Tülin Ural, Sofranın Sergüzeşti’nde yer alan denemelerde, en tabii ve evrensel ihtiyacımız olan yemek yemenin, esasında tabiattan uzaklaşma anlamına da gelen uygarlık ve kültürün eliyle nasıl dönüştüğünü örnekler üzerinden anlatıyor. Yeryüzündeki varlığımıza mutfaktan ve sofradan başlayarak bakarken yeme-içmenin geçmişine, Türkiye’de aldığı kimi biçimlere ve çeşitli kültürel ürünlerde nasıl temsil edildiğine tarihsel ve sosyolojik açılardan yaklaşıyor. Bu denemelerde, adabımuaşeretin olası dönemeçleri ve anlamları, lezzet standardımızdaki dönüşümler, modernleşmenin ve küreselleşme sürecinin mutfak üzerindeki etkilerine dair ipuçları bulacak ve sofranın tarihinde bir yolculuğa çıkacaksınız.Everest Yayınları, Aş Kitaplığı dizisinin ilk kitabını gururla sunar. Aş Kitaplığı gastronomi, mutfak, lezzet temalarını edebiyat, tarih, sosyoloji gibi geniş bir yelpazede irdeleyen eserleri bir araya getirmeyi ve okura yeme-içmenin keyfini kitap sayfalarında yaşatmayı amaçlıyor. Bu dizide, gıda zincirinin tarımdan başlayarak tüm aşamalarını, yani topraktan, dalından sofraya gelmesine kadarki her adımı merkezine alan roman, hikâye ve öyküler, sosyal bilimler alanından araştırmalar ve tematik çalışmalar bulacaksınız.
Stok Kodu:9786051859828Boyut:13x20Sayfa Sayısı:288Basım Yeri:İstanbul
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim131,25131,25265,63131,25343,75131,25Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim131,25131,25265,63131,25343,75131,25Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim131,25131,25265,63131,25343,75131,25Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim131,25131,252--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.