Pişirme Yöntemleri
Aşçılık, pek çok mesleği içerisinde barındıran bir meslektir. Aşçı; yemeğine özel lezzetini verirken aynı zamanda bir ressam kadar iyi tabak süsleyebilmeli, bir doktor kadar hijyenik olmalıdır.
Günümüzün en önemli konularından biri olan beslenme; büyümek, gelişmek; sağlıklı, verimli uzun bir hayat için gerekli olan enerji ve besin ögelerinin her birini yeterli miktarda sağlayacak olan besinleri, besin değerini yitirmeden, sağlığa zarar verecek hâle getirmeden en ekonomik şekilde almaktır. Sağlıklı beslenme, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiştir. Yemeklerimizi ağır yağlarda pişirip, kızartmaktansa daha farklı yöntemler deneyerek hem damak zevkimizi geliştirip hem de daha sağlıklı beslenebiliriz.
Pişirme Yöntemleri kitabı sizlere alışılmışın dışında, besinlerin satın alınmasını, saklanmasını, temizlenip ayıklanmasını, marine edilmesini ve pişirme yöntemlerini anlaşılır bir şekilde örneklerle anlatan, alanında yeni ve kapsamlı bir kaynaktır.
“Mutfak ve yemek kültürü sonsuz bir olaydır. Araştırıp öğrenmenin sonu yoktur.”
- Açıklama
Aşçılık, pek çok mesleği içerisinde barındıran bir meslektir. Aşçı; yemeğine özel lezzetini verirken aynı zamanda bir ressam kadar iyi tabak süsleyebilmeli, bir doktor kadar hijyenik olmalıdır.
Günümüzün en önemli konularından biri olan beslenme; büyümek, gelişmek; sağlıklı, verimli uzun bir hayat için gerekli olan enerji ve besin ögelerinin her birini yeterli miktarda sağlayacak olan besinleri, besin değerini yitirmeden, sağlığa zarar verecek hâle getirmeden en ekonomik şekilde almaktır. Sağlıklı beslenme, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası hâline gelmiştir. Yemeklerimizi ağır yağlarda pişirip, kızartmaktansa daha farklı yöntemler deneyerek hem damak zevkimizi geliştirip hem de daha sağlıklı beslenebiliriz.
Pişirme Yöntemleri kitabı sizlere alışılmışın dışında, besinlerin satın alınmasını, saklanmasını, temizlenip ayıklanmasını, marine edilmesini ve pişirme yöntemlerini anlaşılır bir şekilde örneklerle anlatan, alanında yeni ve kapsamlı bir kaynaktır.
“Mutfak ve yemek kültürü sonsuz bir olaydır. Araştırıp öğrenmenin sonu yoktur.”Stok Kodu:9786051336947Boyut:16x24Sayfa Sayısı:358Basım Yeri:AnkaraBaskı:6Basım Tarihi:2022 EkimKapak Türü:Karton KapakDili:Türkçe
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim252,00252,002126,00252,00384,00252,00Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim252,00252,002126,00252,00384,00252,00Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim252,00252,002126,00252,00384,00252,00Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim252,00252,002--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.