Osmanlı Mutfak KültürüSaraydan Halka, Klasikten Moderne
Arka kapak yazısı:
VakıfBank Kültür Yayınları’nın Türk tarihçiliğinde en güncel çalışma, kaynak, yöntem ve
yaklaşımları belli konular çerçevesinde bir araya getiren Çalıştay serisinin dördüncü cildi,
Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka, Klasikten Moderne Osmanlı mutfağının farklı
dönemlerinde ve coğrafyalarında ortaya çıkan yemek alışkanlıklarını, kültürel etkileşim ve
değişimleri, temel gıdalardan lüks tüketime geniş bir yelpazede 11 makalede sunuyor.
16. yüzyıldan 19. yüzyıla mutfak tarihini, hem ekonomik-sosyal tarih hem de kültür tarihi
perspektifinden incelemeye tabi tutan bu eser, Osmanlı mutfağının temel tüketim
maddelerine, mutfaklarda kullanılan eşyalara, şiirlerde, seyahatnamelerde yeme-içme
kültürünün yansımalarına ışık tutuyor. Hem saray mutfağını hem de halkın günlük
beslenme alışkanlıklarını kapsamlı bir şekilde ele alan bu derleme, yemeklerin toplumsal
ilişkilerdeki rolünü ortaya koyarak, imparatorluğun zengin kültürel dokusuna dair derin bir
anlayış sunuyor. Osmanlı tarihi okurları ve günümüz mutfak mirasının köklerini merak
edenler için uzun yıllar kaynak olacak bir eser.
-**************-
- Açıklama
Arka kapak yazısı:
VakıfBank Kültür Yayınları’nın Türk tarihçiliğinde en güncel çalışma, kaynak, yöntem ve
yaklaşımları belli konular çerçevesinde bir araya getiren Çalıştay serisinin dördüncü cildi,
Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka, Klasikten Moderne Osmanlı mutfağının farklı
dönemlerinde ve coğrafyalarında ortaya çıkan yemek alışkanlıklarını, kültürel etkileşim ve
değişimleri, temel gıdalardan lüks tüketime geniş bir yelpazede 11 makalede sunuyor.
16. yüzyıldan 19. yüzyıla mutfak tarihini, hem ekonomik-sosyal tarih hem de kültür tarihi
perspektifinden incelemeye tabi tutan bu eser, Osmanlı mutfağının temel tüketim
maddelerine, mutfaklarda kullanılan eşyalara, şiirlerde, seyahatnamelerde yeme-içme
kültürünün yansımalarına ışık tutuyor. Hem saray mutfağını hem de halkın günlük
beslenme alışkanlıklarını kapsamlı bir şekilde ele alan bu derleme, yemeklerin toplumsal
ilişkilerdeki rolünü ortaya koyarak, imparatorluğun zengin kültürel dokusuna dair derin bir
anlayış sunuyor. Osmanlı tarihi okurları ve günümüz mutfak mirasının köklerini merakedenler için uzun yıllar kaynak olacak bir eser.
-**************-
Stok Kodu:9786256647503Boyut:18x24Sayfa Sayısı:344Basım Yeri:İstanbulBasım Tarihi:2024 Aralık
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim320,00320,002160,00320,003106,67320,00Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim320,00320,002160,00320,003106,67320,00Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim320,00320,002160,00320,003106,67320,00Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim320,00320,002--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.