Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%20
Yeni
Osmanlı Mutfak Kültürü Komisyon

Osmanlı Mutfak KültürüSaraydan Halka, Klasikten Moderne

Liste Fiyatı : 400,00TL
İndirimli Fiyat : 320,00TL
Kazancınız : 80,00TL
Taksitli fiyat : 3 x 106,67TL
Havale/EFT ile : 313,60TL
%20
Temin Süresi 4 İş Günüdür.
9786256647503
136206
Osmanlı Mutfak Kültürü
Osmanlı Mutfak Kültürü Saraydan Halka, Klasikten Moderne
320.00

Arka kapak yazısı:
VakıfBank Kültür Yayınları’nın Türk tarihçiliğinde en güncel çalışma, kaynak, yöntem ve
yaklaşımları belli konular çerçevesinde bir araya getiren Çalıştay serisinin dördüncü cildi,
Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka, Klasikten Moderne Osmanlı mutfağının farklı
dönemlerinde ve coğrafyalarında ortaya çıkan yemek alışkanlıklarını, kültürel etkileşim ve
değişimleri, temel gıdalardan lüks tüketime geniş bir yelpazede 11 makalede sunuyor.
16. yüzyıldan 19. yüzyıla mutfak tarihini, hem ekonomik-sosyal tarih hem de kültür tarihi
perspektifinden incelemeye tabi tutan bu eser, Osmanlı mutfağının temel tüketim
maddelerine, mutfaklarda kullanılan eşyalara, şiirlerde, seyahatnamelerde yeme-içme
kültürünün yansımalarına ışık tutuyor. Hem saray mutfağını hem de halkın günlük
beslenme alışkanlıklarını kapsamlı bir şekilde ele alan bu derleme, yemeklerin toplumsal
ilişkilerdeki rolünü ortaya koyarak, imparatorluğun zengin kültürel dokusuna dair derin bir
anlayış sunuyor. Osmanlı tarihi okurları ve günümüz mutfak mirasının köklerini merak

edenler için uzun yıllar kaynak olacak bir eser.

-**************-

  • Açıklama
    • Arka kapak yazısı:
      VakıfBank Kültür Yayınları’nın Türk tarihçiliğinde en güncel çalışma, kaynak, yöntem ve
      yaklaşımları belli konular çerçevesinde bir araya getiren Çalıştay serisinin dördüncü cildi,
      Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka, Klasikten Moderne Osmanlı mutfağının farklı
      dönemlerinde ve coğrafyalarında ortaya çıkan yemek alışkanlıklarını, kültürel etkileşim ve
      değişimleri, temel gıdalardan lüks tüketime geniş bir yelpazede 11 makalede sunuyor.
      16. yüzyıldan 19. yüzyıla mutfak tarihini, hem ekonomik-sosyal tarih hem de kültür tarihi
      perspektifinden incelemeye tabi tutan bu eser, Osmanlı mutfağının temel tüketim
      maddelerine, mutfaklarda kullanılan eşyalara, şiirlerde, seyahatnamelerde yeme-içme
      kültürünün yansımalarına ışık tutuyor. Hem saray mutfağını hem de halkın günlük
      beslenme alışkanlıklarını kapsamlı bir şekilde ele alan bu derleme, yemeklerin toplumsal
      ilişkilerdeki rolünü ortaya koyarak, imparatorluğun zengin kültürel dokusuna dair derin bir
      anlayış sunuyor. Osmanlı tarihi okurları ve günümüz mutfak mirasının köklerini merak

      edenler için uzun yıllar kaynak olacak bir eser.

      -**************-

      Stok Kodu
      :
      9786256647503
      Boyut
      :
      18x24
      Sayfa Sayısı
      :
      344
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Basım Tarihi
      :
      2024 Aralık
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      320,00   
      320,00   
      2
      160,00   
      320,00   
      3
      106,67   
      320,00   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      320,00   
      320,00   
      2
      160,00   
      320,00   
      3
      106,67   
      320,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      320,00   
      320,00   
      2
      160,00   
      320,00   
      3
      106,67   
      320,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      320,00   
      320,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat