Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%20
Mengen Aşçılık Geleneği Tanju Tatlı

Kent ve Mekan BağlamındaMengen Aşçılık GeleneğiMemleketimize İnsan ve Kültür Penceresinden Bakmak

Liste Fiyatı : 129,00TL
İndirimli Fiyat : 103,20TL
Kazancınız : 25,80TL
Taksitli fiyat : 3 x 34,40TL
Havale/EFT ile : 101,14TL
%20
Temin Süresi 3 İş Günüdür.
9786057789129
73186
Mengen Aşçılık Geleneği
Mengen Aşçılık Geleneği Kent ve Mekan Bağlamında Memleketimize İnsan ve Kültür Penceresinden Bakmak
103.20

Her bir şehrimiz, ilçemiz, köyümüz kendine has kıymetler barındırıyor. Doğadan beşeri unsurlara bu özgün değerleri korumak ve geliştirerek geleceğe taşımak bireysel ve toplumsal olarak ne de önemli. Kalıcı gelişimin temeli için de bu şart.

Bunun yolu bellek imgeleri olan kent, mekân, insan ve kültürü birlikte anlamlandırmaktan geçiyor. Yemek kültürü, gıda ve aşçılık; bu özelliklerin hepsiyle ilintili hem günlük pratiklerimizi hem de derin kültürel kodlarımızı barındırıyor. Türk mutfak kültürü dünyanın en zengin mutfaklarının başında ve onunla ilgili geliştirilecek, çalışılacak çok alan var.

Güzel ilçe Mengen de dünyada kendine has biçimde uzun müddetlerdir, kentlere aşçı gönderiyor. Aşçılar; farklı ülke, kent, mekân ve kurumlarda başka memleketlerden meslektaşları ile beraber sanatları ile var oluyorlar. Meslekli olmak kavramına da özgün katkı sunuyorlar.

Bu çalışmada hayat boyu öğrenme, eğitim, usta çırak ilişkisi, güven, çalışkanlık gibi değerli hasletler barındıran bu meslek, kültürel miras, belgeler, insan ilişkileri kent ve mekân bağlamında ele alınıyor. Kültürün çağımızda yaşatılmasına yardımcı olabilecek bazı kavram ve uygulamalara da kısaca değiniliyor.

Mengen aşçılık geleneğinin bir Türkiye mirası olduğu düşüncesiyle… 

  • Açıklama
    • Her bir şehrimiz, ilçemiz, köyümüz kendine has kıymetler barındırıyor. Doğadan beşeri unsurlara bu özgün değerleri korumak ve geliştirerek geleceğe taşımak bireysel ve toplumsal olarak ne de önemli. Kalıcı gelişimin temeli için de bu şart.

      Bunun yolu bellek imgeleri olan kent, mekân, insan ve kültürü birlikte anlamlandırmaktan geçiyor. Yemek kültürü, gıda ve aşçılık; bu özelliklerin hepsiyle ilintili hem günlük pratiklerimizi hem de derin kültürel kodlarımızı barındırıyor. Türk mutfak kültürü dünyanın en zengin mutfaklarının başında ve onunla ilgili geliştirilecek, çalışılacak çok alan var.

      Güzel ilçe Mengen de dünyada kendine has biçimde uzun müddetlerdir, kentlere aşçı gönderiyor. Aşçılar; farklı ülke, kent, mekân ve kurumlarda başka memleketlerden meslektaşları ile beraber sanatları ile var oluyorlar. Meslekli olmak kavramına da özgün katkı sunuyorlar.

      Bu çalışmada hayat boyu öğrenme, eğitim, usta çırak ilişkisi, güven, çalışkanlık gibi değerli hasletler barındıran bu meslek, kültürel miras, belgeler, insan ilişkileri kent ve mekân bağlamında ele alınıyor. Kültürün çağımızda yaşatılmasına yardımcı olabilecek bazı kavram ve uygulamalara da kısaca değiniliyor.

      Mengen aşçılık geleneğinin bir Türkiye mirası olduğu düşüncesiyle… 

      Stok Kodu
      :
      9786057789129
      Boyut
      :
      14x21
      Sayfa Sayısı
      :
      128
      Basım Yeri
      :
      Ankara
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      103,20   
      103,20   
      2
      51,60   
      103,20   
      3
      34,40   
      103,20   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      103,20   
      103,20   
      2
      51,60   
      103,20   
      3
      34,40   
      103,20   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      103,20   
      103,20   
      2
      51,60   
      103,20   
      3
      34,40   
      103,20   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      103,20   
      103,20   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat