Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%20
Kıbrıs Türk Mutfağı Müjdat Ertürk

Reçete ve Tarifler ileKıbrıs Türk Mutfağı

Liste Fiyatı : 250,00TL
İndirimli Fiyat : 200,00TL
Kazancınız : 50,00TL
Taksitli fiyat : 3 x 66,67TL
Havale/EFT ile : 196,00TL
%20
Temin Süresi 3 İş Günüdür.
9786052149416
131503
Kıbrıs Türk Mutfağı
Kıbrıs Türk Mutfağı Reçete ve Tarifler ile
200.00

Beslenme, en temel insan ihtiyacıdır. Beslenme ihtiyacına paralel ortaya çıkan ve gelişen mutfak kültürü; ilkel toplumlardan günümüze, eldeki imkânlara, iklim ve çevre şartlarına, günlük hayatın akışına göre şekillenerek bugünlere ulaşmıştır. Mutfak kültürü, toplumların gelecek nesillere aktardığı en önemli kültürel miraslardan biridir.
Orta Doğu, Afrika ve Avrupa arasında köprü vazifesi gören Kıbrıs, tarihin her döneminde stratejik, politik, ticari ve dinî nedenlerle elde tutulmak istenen bir coğrafya olmuştur. Bunun sonucu olarak Kıbrıs; Asurlulardan İngilizlere, Lüzinyanlardan Venediklilere, Mısırlılardan Türklere kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Ev sahipliği yaptığı uygarlıkların tarihsel ve kültürel izlerini hâlen taşıyan Kıbrıs'ın bu çok kültürlülüğü ve çeşitliliği, mutfak kültürüne de yansımıştır.
Osmanlı Devleti Dönemi’nde Osmanlı İmparatorluğu'nun yayılmış olduğu çok geniş coğrafyadan adaya getirilip yerleştirilen Türk nüfus, beraberinde getirdiği mutfak kültürü ve yemek çeşitleri ile ada mutfak kültürünü daha da çeşitlendirip genişletmiş ve adadaki diğer kültürlerin mutfakları ile etkileşim içine girerek adaya has bir Kıbrıs Türk mutfağı oluşmasını sağlamıştır.

-**************************-

  • Açıklama
    • Beslenme, en temel insan ihtiyacıdır. Beslenme ihtiyacına paralel ortaya çıkan ve gelişen mutfak kültürü; ilkel toplumlardan günümüze, eldeki imkânlara, iklim ve çevre şartlarına, günlük hayatın akışına göre şekillenerek bugünlere ulaşmıştır. Mutfak kültürü, toplumların gelecek nesillere aktardığı en önemli kültürel miraslardan biridir.
      Orta Doğu, Afrika ve Avrupa arasında köprü vazifesi gören Kıbrıs, tarihin her döneminde stratejik, politik, ticari ve dinî nedenlerle elde tutulmak istenen bir coğrafya olmuştur. Bunun sonucu olarak Kıbrıs; Asurlulardan İngilizlere, Lüzinyanlardan Venediklilere, Mısırlılardan Türklere kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Ev sahipliği yaptığı uygarlıkların tarihsel ve kültürel izlerini hâlen taşıyan Kıbrıs'ın bu çok kültürlülüğü ve çeşitliliği, mutfak kültürüne de yansımıştır.
      Osmanlı Devleti Dönemi’nde Osmanlı İmparatorluğu'nun yayılmış olduğu çok geniş coğrafyadan adaya getirilip yerleştirilen Türk nüfus, beraberinde getirdiği mutfak kültürü ve yemek çeşitleri ile ada mutfak kültürünü daha da çeşitlendirip genişletmiş ve adadaki diğer kültürlerin mutfakları ile etkileşim içine girerek adaya has bir Kıbrıs Türk mutfağı oluşmasını sağlamıştır.

      -**************************-

      Stok Kodu
      :
      9786052149416
      Boyut
      :
      13x20
      Sayfa Sayısı
      :
      272
      Basım Yeri
      :
      Ankara
      Baskı
      :
      2
      Basım Tarihi
      :
      2024 Eylül
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      200,00   
      200,00   
      2
      100,00   
      200,00   
      3
      66,67   
      200,00   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      200,00   
      200,00   
      2
      100,00   
      200,00   
      3
      66,67   
      200,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      200,00   
      200,00   
      2
      100,00   
      200,00   
      3
      66,67   
      200,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      200,00   
      200,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat