Kara Mürver: Meyve mi İlaç mı?
Kara mürver (Sambucus nigra L.), dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen ve halk arasında çeşitli hastalıkların tedavisinde yüzyıllardır yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Meyvesi karbonhidratlar, amino asitler, yağ asitleri, vitaminler, mineraller, organik asitler ve flavonoidler gibi besin ögeleri ve biyoaktif bileşenlerce zengindir. Son yıllarda yapılan araştırmalar bu bileşenlerin antioksidan, antiinflamatuvar, antiviral, antibakteriyel, immünomodülatör, antiobezitik, antidiyabetik, antikanser ve antidepresan etkileri olduğunu ortaya koymuştur. Terapötik etkilerinin bu denli yoğun olması, bir gıda olarak da tüketilen mürver meyvesi içeriğinin ticari bir ürün olarak çeşitli formlarda üretimine neden olmuştur. Ancak mürver üzerine yapılan araştırmaların birçoğu in vitro analizler ve deneysel modellerle tasarlanan çalışmalardan ibarettir. Bu durum, kara mürverin takviye bir besin maddesi olarak kullanımında etkinlik ve güvenilirlik tespitini zorlaştırmaktadır.
Bu eserde; kara mürver bitkisinin genel özellikleri ve yetiştirilme koşulları, farmasötik bir ajan olarak çeşitli formları, biyoaktif bileşenleri ve terapötik özellikleriyle sağlıkta ve hastalıkta takviye edici bir gıda olarak kullanım kapasitesi, alanında uzman akademisyenler ve bilim insanları tarafından güncel literatürel araştırmalar ışığında incelenmiş ve alandaki eksikliği gidermek düşüncesiyle bilim dünyasının hizmetine sunulmuştur.
- Açıklama
Kara mürver (Sambucus nigra L.), dünyanın birçok bölgesinde yetiştirilen ve halk arasında çeşitli hastalıkların tedavisinde yüzyıllardır yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Meyvesi karbonhidratlar, amino asitler, yağ asitleri, vitaminler, mineraller, organik asitler ve flavonoidler gibi besin ögeleri ve biyoaktif bileşenlerce zengindir. Son yıllarda yapılan araştırmalar bu bileşenlerin antioksidan, antiinflamatuvar, antiviral, antibakteriyel, immünomodülatör, antiobezitik, antidiyabetik, antikanser ve antidepresan etkileri olduğunu ortaya koymuştur. Terapötik etkilerinin bu denli yoğun olması, bir gıda olarak da tüketilen mürver meyvesi içeriğinin ticari bir ürün olarak çeşitli formlarda üretimine neden olmuştur. Ancak mürver üzerine yapılan araştırmaların birçoğu in vitro analizler ve deneysel modellerle tasarlanan çalışmalardan ibarettir. Bu durum, kara mürverin takviye bir besin maddesi olarak kullanımında etkinlik ve güvenilirlik tespitini zorlaştırmaktadır.
Bu eserde; kara mürver bitkisinin genel özellikleri ve yetiştirilme koşulları, farmasötik bir ajan olarak çeşitli formları, biyoaktif bileşenleri ve terapötik özellikleriyle sağlıkta ve hastalıkta takviye edici bir gıda olarak kullanım kapasitesi, alanında uzman akademisyenler ve bilim insanları tarafından güncel literatürel araştırmalar ışığında incelenmiş ve alandaki eksikliği gidermek düşüncesiyle bilim dünyasının hizmetine sunulmuştur.Stok Kodu:9786254335402Boyut:14x21Sayfa Sayısı:182Basım Yeri:AnkaraBasım Tarihi:2022 Temmuz
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim124,00124,00262,00124,00341,33124,00Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim124,00124,00262,00124,00341,33124,00Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim124,00124,00262,00124,00341,33124,00Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim124,00124,002--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.