Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%20
Güneydoğu Anadolu Yemekleri M. Faruk Bayrak

Soframda AnadoluGüneydoğu Anadolu Yemekleri

Liste Fiyatı : 750,00TL
İndirimli Fiyat : 600,00TL
Kazancınız : 150,00TL
Taksitli fiyat : 3 x 200,00TL
Havale/EFT ile : 588,00TL
%20
Temin Süresi 3 İş Günüdür.
9786051069487
128614
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri Soframda Anadolu
600.00

8 yıllık bir emeğin sonunda ortaya çıkan bu eserler; Türk mutfağı için geçmişten günümüze köprü olurken,  gelecek nesillere de  bir miras niteliği taşıyor.

Bir bolluk bereket yeridir Güneydoğu. Hem doğa verir, hem de insanı çok şey bilir. Atalarının damak tadına sadıktır Güneydoğulular; eti, yağı, yoğurdu, bulguru çok severler. Güneydoğu dışarıda kebap, lahmacun, baklava üçgenine sıkışmış olsa da Güneydoğulu bilir kendi zenginliğini. Dağlardan toplanmış yabani otlarla yemekler yaparlar; en sevdikleri kengerdir. Bir köfte diyarıdır aynı zamanda. En meşhur çiğköftesinden tutun da, içli köftelere, guduklara kadar pek çok köftesi vardır. İçli köfte hamuru en ince burada açılır, en maharetli eller buradadır. Kuruluk dedikleri kuru patlıcan, haylan kabağı, acur, biberle veya bunların tazeleriyle nefis dolmalar yaparlar. Hatta has dedikleri marulun bile dolması olur. Bulgur ve dövme mutfağın en önemli malzemeleridir nefis bulgur pilavları yapılır. Tatlıları zaten malum. En güzel kadayıflar, en güzel baklavalar burada yapılır. 
Kitabın sayfalarını çevirdikçe Güneydoğu’nun o cefakâr kadınlarını, kebap ustalarını, fırıncılarını, baklava ustalarını geçirin aklınızdan. Denediğiniz tarifler hoşunuza giderse, bir onlar, bir de bu kitabı hazırlayan bizler çok memnun olacağız..

  • Açıklama
    • 8 yıllık bir emeğin sonunda ortaya çıkan bu eserler; Türk mutfağı için geçmişten günümüze köprü olurken,  gelecek nesillere de  bir miras niteliği taşıyor.

      Bir bolluk bereket yeridir Güneydoğu. Hem doğa verir, hem de insanı çok şey bilir. Atalarının damak tadına sadıktır Güneydoğulular; eti, yağı, yoğurdu, bulguru çok severler. Güneydoğu dışarıda kebap, lahmacun, baklava üçgenine sıkışmış olsa da Güneydoğulu bilir kendi zenginliğini. Dağlardan toplanmış yabani otlarla yemekler yaparlar; en sevdikleri kengerdir. Bir köfte diyarıdır aynı zamanda. En meşhur çiğköftesinden tutun da, içli köftelere, guduklara kadar pek çok köftesi vardır. İçli köfte hamuru en ince burada açılır, en maharetli eller buradadır. Kuruluk dedikleri kuru patlıcan, haylan kabağı, acur, biberle veya bunların tazeleriyle nefis dolmalar yaparlar. Hatta has dedikleri marulun bile dolması olur. Bulgur ve dövme mutfağın en önemli malzemeleridir nefis bulgur pilavları yapılır. Tatlıları zaten malum. En güzel kadayıflar, en güzel baklavalar burada yapılır. 
      Kitabın sayfalarını çevirdikçe Güneydoğu’nun o cefakâr kadınlarını, kebap ustalarını, fırıncılarını, baklava ustalarını geçirin aklınızdan. Denediğiniz tarifler hoşunuza giderse, bir onlar, bir de bu kitabı hazırlayan bizler çok memnun olacağız..

      Stok Kodu
      :
      9786051069487
      Boyut
      :
      20.00 x 23.00 cm
      Sayfa Sayısı
      :
      450
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Kapak Türü
      :
      Ciltli
      Dili
      :
      Türkçe
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      300,00   
      600,00   
      3
      200,00   
      600,00   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      300,00   
      600,00   
      3
      200,00   
      600,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      300,00   
      600,00   
      3
      200,00   
      600,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat