Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%15
Düşünceden – Girişime İntiharı Anlamak Ertuğrul Talu

Düşünceden – Girişime İntiharı Anlamak

Liste Fiyatı : 139,00TL
İndirimli Fiyat : 118,15TL
Kazancınız : 20,85TL
Taksitli fiyat : 3 x 39,38TL
Havale/EFT ile : 115,79TL
9786258499650
105850
Düşünceden – Girişime İntiharı Anlamak
Düşünceden – Girişime İntiharı Anlamak
118.15

İntihar Bilimi (Suicidology)” nin babası olarak kabul edilen Edwin S. Shneidman, 1918'de Amerika da dünyaya gelmiş ve tüm ömrünü intihar çalışmalarına adamış ve intiharın bir bilim olmasında öncü rol oynamış bir bilim insanıdır. Shneidman, intihar alanında gerçekleştirmiş olduğu farklı çalışmalarla aynı zamanda bu alanda bir çok ilklere de imza atmış biridir. Örneğin; İlk "intihar önleme merkezinin” kurucusu, ilk "intihar notlarını” araştırmış kişi, ilk intihar sonrası "psikolojik otopsi” denilen bir yöntemi geliştirmiş kişi, ilk intihar edenin geride kalan yakınlarına destek hizmeti vermeyi içeren "postvention” hizmetlerini ortaya atan kişi, ilk defa tüm intiharlarda ortak noktanın "psikolojik acı” olduğunu söyleyen ve yine ilk defa intihar düşüncesinde olanlardaki bilişsel daralmayı ”psikolojik miyopi” olarak adlandıran ve bu alandaki daha bir çok ilkin de aynı zamanda fikir babası olan bir kişi.

Bu kitap ülkemizde çok tanınmayan ve görüşlerine çok da yer verilmeyen Edwin S.Shneidman’ın intiharla ilgili genel görüş ve çalışmalarını tüm yönleriyle ama aşırı detaya girmeden ele alan bir gözden geçirme çalışmasıdır. İntihar konusunda ele aldığı farklı ve ilginç konular nedeniyle kitabın literatüre önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

  • Açıklama
    • İntihar Bilimi (Suicidology)” nin babası olarak kabul edilen Edwin S. Shneidman, 1918'de Amerika da dünyaya gelmiş ve tüm ömrünü intihar çalışmalarına adamış ve intiharın bir bilim olmasında öncü rol oynamış bir bilim insanıdır. Shneidman, intihar alanında gerçekleştirmiş olduğu farklı çalışmalarla aynı zamanda bu alanda bir çok ilklere de imza atmış biridir. Örneğin; İlk "intihar önleme merkezinin” kurucusu, ilk "intihar notlarını” araştırmış kişi, ilk intihar sonrası "psikolojik otopsi” denilen bir yöntemi geliştirmiş kişi, ilk intihar edenin geride kalan yakınlarına destek hizmeti vermeyi içeren "postvention” hizmetlerini ortaya atan kişi, ilk defa tüm intiharlarda ortak noktanın "psikolojik acı” olduğunu söyleyen ve yine ilk defa intihar düşüncesinde olanlardaki bilişsel daralmayı ”psikolojik miyopi” olarak adlandıran ve bu alandaki daha bir çok ilkin de aynı zamanda fikir babası olan bir kişi.

      Bu kitap ülkemizde çok tanınmayan ve görüşlerine çok da yer verilmeyen Edwin S.Shneidman’ın intiharla ilgili genel görüş ve çalışmalarını tüm yönleriyle ama aşırı detaya girmeden ele alan bir gözden geçirme çalışmasıdır. İntihar konusunda ele aldığı farklı ve ilginç konular nedeniyle kitabın literatüre önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir.

      Stok Kodu
      :
      9786258499650
      Boyut
      :
      13x20
      Sayfa Sayısı
      :
      176
      Basım Yeri
      :
      Ankara
  • Taksit Seçenekleri
  • Yorumlar
Kapat