Süt Analiz Yöntemleri
Süt, hem insanlar hem de diğer hayvanlar için en temel besin maddelerinden biridir. İnsanlık tarihi boyun- ca, süt ve süt ürünleri, sağlıklı büyüme ve gelişme için vazgeçilmez bir yer tutmuştur. Sütün bileşimi ise; ırk, genetik farklılıklar, beslenen yemler, mevsimsel ve coğrafi faktörler gibi birçok etkene bağlı olarak değişim gösterir.
Süt analizi, bu bileşenlerin ve kalite parametrelerinin doğru bir şekilde belirlenmesi için hayati bir öneme sahiptir. Bu süreç, süt örneklerinin analize hazırlanmasından, sütteki tağşiş maddelerinin, antibiyotik ve inhibe edici bileşenlerin tespitine kadar geniş bir yelpazeyi kapsar. Ayrıca, süt protein reaksiyonları ve diğer kimyasal analizlerle, sütün fiziko-kimyasal özellikleri ayrıntılı bir şekilde ortaya konulabilir. Yapılan analiz- ler sayesinde, sütün başlıca bileşenleri belirlenebilir, kalite kriterleri netleştirilebilir ve böylece süt güvenliği sağlanabilir.
Bu kitap, süt analizi konusunda temel bilgileri sunarak, hem akademik hem de pratik anlamda önemli bir kaynak olmayı amaçlamaktadır. İçeriğinde, süt analizine yönelik kullanılan yöntemler, teknolojiler ve araç- lar derinlemesine ele alınacaktır. Süt üreticilerinden laboratuvar uzmanlarına, veteriner hekimlerden öğren- cilere kadar geniş bir kitleye hitap eden bu eser, aynı zamanda sütün biyokimyasal özelliklerinin ve analiz süreçlerinin derinlemesine anlaşılmasına katkı sağlayacaktır.
Süt kalitesinin artırılması ve güvenli süt ürünlerinin üretilebilmesi için gerekli bilimsel bilgilere ulaşmak, endüstrinin ve tüketici sağlığının iyileştirilmesine önemli katkılar sunacaktır. Bu kitap, süt analizi alanında- ki en güncel bilgileri okuyuculara sunmayı hedeflemektedir.
- Açıklama
Süt, hem insanlar hem de diğer hayvanlar için en temel besin maddelerinden biridir. İnsanlık tarihi boyun- ca, süt ve süt ürünleri, sağlıklı büyüme ve gelişme için vazgeçilmez bir yer tutmuştur. Sütün bileşimi ise; ırk, genetik farklılıklar, beslenen yemler, mevsimsel ve coğrafi faktörler gibi birçok etkene bağlı olarak değişim gösterir.
Süt analizi, bu bileşenlerin ve kalite parametrelerinin doğru bir şekilde belirlenmesi için hayati bir öneme sahiptir. Bu süreç, süt örneklerinin analize hazırlanmasından, sütteki tağşiş maddelerinin, antibiyotik ve inhibe edici bileşenlerin tespitine kadar geniş bir yelpazeyi kapsar. Ayrıca, süt protein reaksiyonları ve diğer kimyasal analizlerle, sütün fiziko-kimyasal özellikleri ayrıntılı bir şekilde ortaya konulabilir. Yapılan analiz- ler sayesinde, sütün başlıca bileşenleri belirlenebilir, kalite kriterleri netleştirilebilir ve böylece süt güvenliği sağlanabilir.
Bu kitap, süt analizi konusunda temel bilgileri sunarak, hem akademik hem de pratik anlamda önemli bir kaynak olmayı amaçlamaktadır. İçeriğinde, süt analizine yönelik kullanılan yöntemler, teknolojiler ve araç- lar derinlemesine ele alınacaktır. Süt üreticilerinden laboratuvar uzmanlarına, veteriner hekimlerden öğren- cilere kadar geniş bir kitleye hitap eden bu eser, aynı zamanda sütün biyokimyasal özelliklerinin ve analiz süreçlerinin derinlemesine anlaşılmasına katkı sağlayacaktır.
Süt kalitesinin artırılması ve güvenli süt ürünlerinin üretilebilmesi için gerekli bilimsel bilgilere ulaşmak, endüstrinin ve tüketici sağlığının iyileştirilmesine önemli katkılar sunacaktır. Bu kitap, süt analizi alanında- ki en güncel bilgileri okuyuculara sunmayı hedeflemektedir.
Stok Kodu:9786253752248
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim200,00200,002100,00200,00366,67200,00Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim200,00200,002100,00200,00366,67200,00Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim200,00200,002100,00200,00366,67200,00Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim200,00200,002--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.