Geçmişten Geleceğe Şifa TarhanaTarihi, Tarifleri, Adetleriyle Anadolu’nun Yüzlerce Yıllık Tarhana Kültürü
Hazır Alma Kendin Yap kitabının yazarından!
Bu kitabı alın, evinizin başköşesine koyun ve hemen tarhana hamurunuzu yoğurmaya başlayın!
Anadolu kadınının anadan kıza, kuşaktan kuşağa aktardığı hazine değerinde tarhana tarifleri bulacaksınız içinde. Dövme ve yoğurtla yapılan ak tarhana, top tarhana, ekşi erikli, kızılcıklı, börülceli, fasulyeli, nohutlu tarhanalar, domatesli biberli pembe un tarhanaları, yaş tarhanalar… Glütensiz tarhana, siyez unlu tarhana, damla sakızlı tarhana, çerezlik tarhana, bebek tarhanası… Çorbası, mantısı, çöreği, yemeğiyle koca bir tarhana kültürü…
Bu mirası bize aktaranlar da ana kız. Hülya Duranoğlu Erol ve Işıl Erol, ninelerinden, büyüklerinden öğrendiklerini, çocuklarımız, torunlarımız da yapsın diye kayda geçirdi.
Kitaptaki onlarca tarifle, en meşgul anne bile evinin tarhanasını hazırlayabilir. Hem de yaz kış demeden… Elindeki tarhanayı daha güzel değerlendirebilir.
Tarhananın tarihçesini, besin değerini, tarhana konulu yazılı kaynakları dâhil ettikleri bu kitap araştırıcılar için de önemli bir kaynak eser niteliğinde.
Gökten üç elma düşmüş… Tarhanayı yoğuran, pişiren, yaşatanların başına…
- Açıklama
Hazır Alma Kendin Yap kitabının yazarından!
Bu kitabı alın, evinizin başköşesine koyun ve hemen tarhana hamurunuzu yoğurmaya başlayın!
Anadolu kadınının anadan kıza, kuşaktan kuşağa aktardığı hazine değerinde tarhana tarifleri bulacaksınız içinde. Dövme ve yoğurtla yapılan ak tarhana, top tarhana, ekşi erikli, kızılcıklı, börülceli, fasulyeli, nohutlu tarhanalar, domatesli biberli pembe un tarhanaları, yaş tarhanalar… Glütensiz tarhana, siyez unlu tarhana, damla sakızlı tarhana, çerezlik tarhana, bebek tarhanası… Çorbası, mantısı, çöreği, yemeğiyle koca bir tarhana kültürü…Bu mirası bize aktaranlar da ana kız. Hülya Duranoğlu Erol ve Işıl Erol, ninelerinden, büyüklerinden öğrendiklerini, çocuklarımız, torunlarımız da yapsın diye kayda geçirdi.
Kitaptaki onlarca tarifle, en meşgul anne bile evinin tarhanasını hazırlayabilir. Hem de yaz kış demeden… Elindeki tarhanayı daha güzel değerlendirebilir.
Tarhananın tarihçesini, besin değerini, tarhana konulu yazılı kaynakları dâhil ettikleri bu kitap araştırıcılar için de önemli bir kaynak eser niteliğinde.
Gökten üç elma düşmüş… Tarhanayı yoğuran, pişiren, yaşatanların başına…
Stok Kodu:9786257479363Boyut:15 x 21 cmSayfa Sayısı:328Basım Tarihi:2021Kapak Türü:Karton KapakDili:Türkçe
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim122,50122,50261,25122,50340,83122,50Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim122,50122,50261,25122,50340,83122,50Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim122,50122,50261,25122,50340,83122,50Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim122,50122,502--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.