Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%20
Ege Yemekleri M. Faruk Bayrak

Soframda AnadoluEge Yemekleri

Liste Fiyatı : 750,00TL
İndirimli Fiyat : 600,00TL
Kazancınız : 150,00TL
Taksitli fiyat : 3 x 200,00TL
Havale/EFT ile : 588,00TL
%20
Temin Süresi 3 İş Günüdür.
9786051069456
128607
Ege Yemekleri
Ege Yemekleri Soframda Anadolu
600.00

Mavi-yeşil denizi, gümüşi zeytin ağaçları, yaprakları mis gibi kokan incir ağaçları, badem ağaçları, üzüm bağları, mandalina çiçekleri, nergisler, boyunlarındaki çanların sesiyle çok uzaktan bile mutluluk veren keçi sürüleri… Ege'nin köy ve kasabalarında hala bu güzellikler yaşanabiliyor.

Ege yemekleri dendiğinde çoğumuzun aklına haşlama ot salataları, balık yemekleri, zeytinyağlılar geliyor. Oysa İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar şehirlerinin her biri ayrı bir mutfak kültürüne sahip. Şehirlerin coğrafi koşullarına, orada daha önceden yaşamış milletlere, göçenlere bağlı olarak hemen hemen tüm Ege şehirlerinde bambaşka yemekler pişiriliyor.

Paça çorbası, kirde, boyoz, subye şerbeti, çullama böreği, paşa böreği, yuvarlama, gırlı gızartma, ekşileme, keşkek, süt kebabı, valigülü köftesi, mercimekli mantı, ılıbada dolması, tarhana bükmesi, alacadene yemeği, yanık yoğurt, çaput aşı ve adıyla müsemma yat geber ekmeği.

  • Açıklama
    • Mavi-yeşil denizi, gümüşi zeytin ağaçları, yaprakları mis gibi kokan incir ağaçları, badem ağaçları, üzüm bağları, mandalina çiçekleri, nergisler, boyunlarındaki çanların sesiyle çok uzaktan bile mutluluk veren keçi sürüleri… Ege'nin köy ve kasabalarında hala bu güzellikler yaşanabiliyor.

      Ege yemekleri dendiğinde çoğumuzun aklına haşlama ot salataları, balık yemekleri, zeytinyağlılar geliyor. Oysa İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar şehirlerinin her biri ayrı bir mutfak kültürüne sahip. Şehirlerin coğrafi koşullarına, orada daha önceden yaşamış milletlere, göçenlere bağlı olarak hemen hemen tüm Ege şehirlerinde bambaşka yemekler pişiriliyor.

      Paça çorbası, kirde, boyoz, subye şerbeti, çullama böreği, paşa böreği, yuvarlama, gırlı gızartma, ekşileme, keşkek, süt kebabı, valigülü köftesi, mercimekli mantı, ılıbada dolması, tarhana bükmesi, alacadene yemeği, yanık yoğurt, çaput aşı ve adıyla müsemma yat geber ekmeği.

      Stok Kodu
      :
      9786051069456
      Boyut
      :
      20.00 x 23.00 cm
      Sayfa Sayısı
      :
      460
      Basım Yeri
      :
      İstanbul
      Kapak Türü
      :
      Ciltli
      Dili
      :
      Türkçe
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      300,00   
      600,00   
      3
      200,00   
      600,00   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      300,00   
      600,00   
      3
      200,00   
      600,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      300,00   
      600,00   
      3
      200,00   
      600,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      600,00   
      600,00   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat