Çiftçiliğin El Kitabı
Charles Legrand Goodrich´in "Çiftçiliğin İlk Kitabı", bitki kültürünün temel ilkelerini anlaşılır bir dille sunan kapsamlı bir rehberdir. Bu eser, tarımın temellerini öğrenmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynak niteliğindedir. Kitap, bitkilere giriş yaparak başlamakta ve köklerin bitkiler için önemini ayrıntılı bir şekilde açıklamaktadır. Köklerin büyüme alışkanlıkları ve kök büyümesi için gerekli koşullar, okuyuculara köklerin nasıl çalıştığını anlamaları için temel bilgiler sunar. Toprakların bitkilerle olan ilişkisi, sınıflandırılması ve nasıl oluştuğu detaylandırılırken, toprak dokusu hakkında da derinlemesine bilgiler verilmektedir. Toprakların su ile olan ilişkisi, suyun bitkiler için önemi ve toprakların su kaynakları üzerine yoğunlaşmaktadır. Süzülme, aşağıdan emilim ve su tutma gücü gibi konular, toprakların suya karşı tutumunu anlamak için kritik öneme sahiptir.
Serbest su, kılcal su ve ince tabaka suyu gibi toprak suyu biçimleri, toprağın suyu nasıl tuttuğunu ve kaybettiğini anlamak için açıklanmıştır. Yüzey yıkama, sızma, buharlaşma ve terleme yoluyla toprak suyu kaybı konuları, bu kayıpların nasıl kontrol edileceğine dair pratik önerilerle desteklenmiştir. Toprak sıcaklığı, toprakların nasıl ısındığı ve ısı kaybının nasıl kontrol edilebileceği üzerine kapsamlı bilgiler sunulmaktadır.
- Açıklama
Charles Legrand Goodrich´in "Çiftçiliğin İlk Kitabı", bitki kültürünün temel ilkelerini anlaşılır bir dille sunan kapsamlı bir rehberdir. Bu eser, tarımın temellerini öğrenmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kaynak niteliğindedir. Kitap, bitkilere giriş yaparak başlamakta ve köklerin bitkiler için önemini ayrıntılı bir şekilde açıklamaktadır. Köklerin büyüme alışkanlıkları ve kök büyümesi için gerekli koşullar, okuyuculara köklerin nasıl çalıştığını anlamaları için temel bilgiler sunar. Toprakların bitkilerle olan ilişkisi, sınıflandırılması ve nasıl oluştuğu detaylandırılırken, toprak dokusu hakkında da derinlemesine bilgiler verilmektedir. Toprakların su ile olan ilişkisi, suyun bitkiler için önemi ve toprakların su kaynakları üzerine yoğunlaşmaktadır. Süzülme, aşağıdan emilim ve su tutma gücü gibi konular, toprakların suya karşı tutumunu anlamak için kritik öneme sahiptir.
Serbest su, kılcal su ve ince tabaka suyu gibi toprak suyu biçimleri, toprağın suyu nasıl tuttuğunu ve kaybettiğini anlamak için açıklanmıştır. Yüzey yıkama, sızma, buharlaşma ve terleme yoluyla toprak suyu kaybı konuları, bu kayıpların nasıl kontrol edileceğine dair pratik önerilerle desteklenmiştir. Toprak sıcaklığı, toprakların nasıl ısındığı ve ısı kaybının nasıl kontrol edilebileceği üzerine kapsamlı bilgiler sunulmaktadır.Stok Kodu:9786253748135Boyut:13x21Sayfa Sayısı:272Basım Yeri:İstanbul
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim151,20151,20275,60151,20350,40151,20Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim151,20151,20275,60151,20350,40151,20Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim151,20151,20275,60151,20350,40151,20Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim151,20151,202--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.