Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular - 6
Her geçen yıl beslenme ve diyetetik hakkında yeni bilgiler ve uygulamaları öğreniyoruz. Bu önemli bilim alanında her seviyede gerçekleştirilen ve süregelen araştırmalar sonucunda beslenme ve diyetetik ile ilgili bilim alanları; biyokimya, fizyoloji, sosyo-kültürel vb gibi alanlarda da bilgilerimiz sürekli olarak genişlemekte, beslenme ve diyetetik biliminin daha önemli duruma gelmesine neden olmaktadır. Yeni bilgilerimizin artmasına karşılık bunları uygulamaya aktarma, beslenme ve diyetetik eğitimi ve öğretimi daha karmaşık duruma gelmekte, diyetisyenlerin eğitimi için düzenlenmiş sınıf ders saatleri daha sınırlı kalmaktadır. Bu nedenle beslenme ve diyetetik eğitim müfredatının dışında ek kaynaklardan da gü- venilir, kanıta dayalı, güncel ve geçerli bilgileri elde etmek gerekmektedir. Beslenme ve diyetetik eğitim müfredatı kapsamında alınmış veya alınmamış olsun, beslenme ve diyetetiğin temeli olan bilgilerin uygulanmasını sağlamak için odaklanmak ve bu özelliğe yoğunlaşmak zorundayız. Bunu sağlamak için Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular kitap serimizi yayımlamaya ve devam ettirmeye çalışıyoruz. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-6 kitabımızın içeriği egzersiz ve oksidatif stres: antioksidant beslenme desteğinin potansiyel etkileri, karbonhidrat kısıtlaması ne zaman ve neden geçerli bir seçenek olabilir?, Organik besinler: besin kalitesi ve sağlık üzerine potansiyel etkileri, D vitamini ve obezite ilişkisine dair güncel yaklaşımlar, Besinler ve beslenmenin duygu ve davranışlar üzerine etkisi, Bağırsak mikrobiyotası üzerinde etkili olan diyetsel bileşenler, Moleküler beslenme, Kanser kaşeksisi ve nutrisyonel destek, Sürdürülebilir beslenme, Uyku, beslenme ve kronik hastalıklar ilişkisi, Gestasyonel diabetes mellitus ve tıbbi beslenme tedavisi, Yaşam tarzı değişikliği, DASH; Beslenme planı ve hipertansiyon konularından oluşmuştur. “Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-6” başlığı altındaki bu kitapta da diyetisyenler için gerekli, güncel ve tartışılmakta olan konular seçilmiş ve hazırlanmıştır. Kitap 12 bölümden oluşmaktadır. Bu kitabın hazırlanmasında yoğun emek ve katkı veren, bilgi ve deneyimlerini paylaşan yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Kitabın basılması ve yayımlanması konusunda emeği geçenlere de teşekkür ederiz. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-6’nın, beslenme ve diyetetik alanında eğitim-öğrenim gören öğrencilerimiz, çalışan diyetisyenler için yararlı bir kaynak olmasını diliyoruz.
Prof. Dr. Muhittin Tayfur Kasım 2017, Ankara
- Açıklama
Her geçen yıl beslenme ve diyetetik hakkında yeni bilgiler ve uygulamaları öğreniyoruz. Bu önemli bilim alanında her seviyede gerçekleştirilen ve süregelen araştırmalar sonucunda beslenme ve diyetetik ile ilgili bilim alanları; biyokimya, fizyoloji, sosyo-kültürel vb gibi alanlarda da bilgilerimiz sürekli olarak genişlemekte, beslenme ve diyetetik biliminin daha önemli duruma gelmesine neden olmaktadır. Yeni bilgilerimizin artmasına karşılık bunları uygulamaya aktarma, beslenme ve diyetetik eğitimi ve öğretimi daha karmaşık duruma gelmekte, diyetisyenlerin eğitimi için düzenlenmiş sınıf ders saatleri daha sınırlı kalmaktadır. Bu nedenle beslenme ve diyetetik eğitim müfredatının dışında ek kaynaklardan da gü- venilir, kanıta dayalı, güncel ve geçerli bilgileri elde etmek gerekmektedir. Beslenme ve diyetetik eğitim müfredatı kapsamında alınmış veya alınmamış olsun, beslenme ve diyetetiğin temeli olan bilgilerin uygulanmasını sağlamak için odaklanmak ve bu özelliğe yoğunlaşmak zorundayız. Bunu sağlamak için Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular kitap serimizi yayımlamaya ve devam ettirmeye çalışıyoruz. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-6 kitabımızın içeriği egzersiz ve oksidatif stres: antioksidant beslenme desteğinin potansiyel etkileri, karbonhidrat kısıtlaması ne zaman ve neden geçerli bir seçenek olabilir?, Organik besinler: besin kalitesi ve sağlık üzerine potansiyel etkileri, D vitamini ve obezite ilişkisine dair güncel yaklaşımlar, Besinler ve beslenmenin duygu ve davranışlar üzerine etkisi, Bağırsak mikrobiyotası üzerinde etkili olan diyetsel bileşenler, Moleküler beslenme, Kanser kaşeksisi ve nutrisyonel destek, Sürdürülebilir beslenme, Uyku, beslenme ve kronik hastalıklar ilişkisi, Gestasyonel diabetes mellitus ve tıbbi beslenme tedavisi, Yaşam tarzı değişikliği, DASH; Beslenme planı ve hipertansiyon konularından oluşmuştur. “Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-6” başlığı altındaki bu kitapta da diyetisyenler için gerekli, güncel ve tartışılmakta olan konular seçilmiş ve hazırlanmıştır. Kitap 12 bölümden oluşmaktadır. Bu kitabın hazırlanmasında yoğun emek ve katkı veren, bilgi ve deneyimlerini paylaşan yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Kitabın basılması ve yayımlanması konusunda emeği geçenlere de teşekkür ederiz. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-6’nın, beslenme ve diyetetik alanında eğitim-öğrenim gören öğrencilerimiz, çalışan diyetisyenler için yararlı bir kaynak olmasını diliyoruz.
Prof. Dr. Muhittin Tayfur Kasım 2017, Ankara
Stok Kodu:9786059541091Boyut:16x23Sayfa Sayısı:250Basım Yeri:AnkaraBasım Tarihi:2018Kapak Türü:Karton KapakDili:Türkçe
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim191,25191,25295,63191,25363,75191,25Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim191,25191,25295,63191,25363,75191,25Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim191,25191,25295,63191,25363,75191,25Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim191,25191,252--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.