Beslenme ve DiyetetikGüncel Konular 15
Son yıllarda beslenme biliminde çok sayıda yeni görüş ve buluşlar, gelişmeler sağlık hizmetleri alanına fayda sağlamaya devam etmektedir. Beslenme bilimi, insanların hakkında bir şeyler bildiğini veya en azından bir fikir sahibi olduğunu düşündüğü konulardan biridir. Beslenmenin birçok büyüleyici yönünü keşfettikçe, kavramların hem profesyonel hem de özel yaşamda coşkuyla uygulanacağını umuyoruz. Beslenme ile ilgili yazılmış bir kitap, çok geniş bir konu alanındaki araştırmanın durumuna genel bir bakış sağlama girişimidir. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular serisi, diyetisyenler, beslenme ve diyetetik bölümü öğrencileri, sağlık uzmanlarına profesyonel gelişim için gerekli olan metinleri sağlamaya çalışmaktadır. Bu serinin ciltleri bir sempozyumun sonucu değildir. Aksine, editörler hem konu hem de bölüm yazarlarının seçiminde geniş bir inceleme potansiyelini ortaya koymaya çalışmaktadır. Gerektiğinde, özellikle halk sağlığı girişimleriyle ilgili olarak ulusal ve uluslararası bakış açısı vurgulanmaktadır. Yazarlar, alana genel bir bakış sunmaya, kendi araştırmalarını tartışmaya ve araştırma bulgularını potansiyel insan sağlığı sonuçlarıyla ilişkilendirmeye teşvik edilmektedir. Bu kitaplar, beslenme bilimini sınıfın dışına taşımakta ve bu bilgileri, sağlığınız için önemli olan besinler, egzersiz, diyet takviyeleri ve diğer yaşam tarzı kararları hakkında yaptığınız seçimleri değerlendirmenize fırsat vermektedir. Diyet ve yaşam tarzları hakkında bilinçli seçimler yaparak, kendimizi daha iyi hissedebilmemiz, daha aktif ve tatmin edici hayatlar yaşayabilmemiz için çevresel etkenleri eşitleyebiliriz. Bireyler, tüketiciler soru sormaya giderek daha istekli hale gelmektedir. Bireyler daha iyi bilgilendirilmek için isteklidir. Kendi sağlıkları ve ailelerinin sağlığı için daha fazla sorumluluk aldıklarında kendilerini güçlenmiş hissetmek istemektedirler. Temel mesele, bu beslenme bilgi dağının labirentlerinde kaybolmadan anlaşılması ve çözülmesinde yatmaktadır. Kitap genel olarak şu temalar etrafında düzenlenmiştir: Sporcu beslenmesinde yeni nesil karbonhidrat: İzomaltuloz (PalatinozTM), okul sağlığı temelli beslenme programları: Türkiye ve dünya’ da örnekler, enfeksiyon hastalıkları ve . ÖNSÖZ Prof.Dr. Muhittin Tayfur Doç.Dr. Hülya Yardımcı v metabolik değişikliklere güncel beslenme yaklaşımı, epilepsi tedavisinde ketojenik diyet ve türleri, B vitaminleri ve bağırsak mikrobiyomu arasındaki ilişkiye güncel bakış, Tip-1 diyabetli sporcularda egzersiz sürecinde beslenme yaklaşımları, inkretin ajanlar ve bazı hastalıklarla ilişkisi, E-spor ve video oyuncularında beslenme, kişiselleştirilmiş beslenme ve sağlıklı yaşlanma. Editörler olarak, bu kitaba katkıda bulunma davetimize bu kadar düzeyli uzmanın coşkuyla yanıt vermesi ve temel konuları kapsamlı bir şekilde ele alan özenli ve yetkili bölümler sunması bizi çok mutlu etti. Daha fazla temel bilgi, uygulama için birçok farklı yolu anlamak ve değerlendirmek açısından kullanılabilecek zengin bölümler sağladılar. Bu kitabın hazırlanmasında yoğun emek ve katkı veren, bilgi ve deneyimlerini paylaşan yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Kitabın basılması ve yayımlanması konusunda emeği geçenlere de teşekkür ederiz. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-15’in, beslenme ve diyetetik alanında eğitim-öğrenim gören öğrencilerimiz, çalışan diyetisyenler için yararlı bir kaynak olmasını diliyoruz.
Prof. Dr. Muhittin Tayfur
Doç. Dr. Hülya Yardımcı
- Açıklama
Son yıllarda beslenme biliminde çok sayıda yeni görüş ve buluşlar, gelişmeler sağlık hizmetleri alanına fayda sağlamaya devam etmektedir. Beslenme bilimi, insanların hakkında bir şeyler bildiğini veya en azından bir fikir sahibi olduğunu düşündüğü konulardan biridir. Beslenmenin birçok büyüleyici yönünü keşfettikçe, kavramların hem profesyonel hem de özel yaşamda coşkuyla uygulanacağını umuyoruz. Beslenme ile ilgili yazılmış bir kitap, çok geniş bir konu alanındaki araştırmanın durumuna genel bir bakış sağlama girişimidir. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular serisi, diyetisyenler, beslenme ve diyetetik bölümü öğrencileri, sağlık uzmanlarına profesyonel gelişim için gerekli olan metinleri sağlamaya çalışmaktadır. Bu serinin ciltleri bir sempozyumun sonucu değildir. Aksine, editörler hem konu hem de bölüm yazarlarının seçiminde geniş bir inceleme potansiyelini ortaya koymaya çalışmaktadır. Gerektiğinde, özellikle halk sağlığı girişimleriyle ilgili olarak ulusal ve uluslararası bakış açısı vurgulanmaktadır. Yazarlar, alana genel bir bakış sunmaya, kendi araştırmalarını tartışmaya ve araştırma bulgularını potansiyel insan sağlığı sonuçlarıyla ilişkilendirmeye teşvik edilmektedir. Bu kitaplar, beslenme bilimini sınıfın dışına taşımakta ve bu bilgileri, sağlığınız için önemli olan besinler, egzersiz, diyet takviyeleri ve diğer yaşam tarzı kararları hakkında yaptığınız seçimleri değerlendirmenize fırsat vermektedir. Diyet ve yaşam tarzları hakkında bilinçli seçimler yaparak, kendimizi daha iyi hissedebilmemiz, daha aktif ve tatmin edici hayatlar yaşayabilmemiz için çevresel etkenleri eşitleyebiliriz. Bireyler, tüketiciler soru sormaya giderek daha istekli hale gelmektedir. Bireyler daha iyi bilgilendirilmek için isteklidir. Kendi sağlıkları ve ailelerinin sağlığı için daha fazla sorumluluk aldıklarında kendilerini güçlenmiş hissetmek istemektedirler. Temel mesele, bu beslenme bilgi dağının labirentlerinde kaybolmadan anlaşılması ve çözülmesinde yatmaktadır. Kitap genel olarak şu temalar etrafında düzenlenmiştir: Sporcu beslenmesinde yeni nesil karbonhidrat: İzomaltuloz (PalatinozTM), okul sağlığı temelli beslenme programları: Türkiye ve dünya’ da örnekler, enfeksiyon hastalıkları ve . ÖNSÖZ Prof.Dr. Muhittin Tayfur Doç.Dr. Hülya Yardımcı v metabolik değişikliklere güncel beslenme yaklaşımı, epilepsi tedavisinde ketojenik diyet ve türleri, B vitaminleri ve bağırsak mikrobiyomu arasındaki ilişkiye güncel bakış, Tip-1 diyabetli sporcularda egzersiz sürecinde beslenme yaklaşımları, inkretin ajanlar ve bazı hastalıklarla ilişkisi, E-spor ve video oyuncularında beslenme, kişiselleştirilmiş beslenme ve sağlıklı yaşlanma. Editörler olarak, bu kitaba katkıda bulunma davetimize bu kadar düzeyli uzmanın coşkuyla yanıt vermesi ve temel konuları kapsamlı bir şekilde ele alan özenli ve yetkili bölümler sunması bizi çok mutlu etti. Daha fazla temel bilgi, uygulama için birçok farklı yolu anlamak ve değerlendirmek açısından kullanılabilecek zengin bölümler sağladılar. Bu kitabın hazırlanmasında yoğun emek ve katkı veren, bilgi ve deneyimlerini paylaşan yazarlarımıza teşekkür ediyoruz. Kitabın basılması ve yayımlanması konusunda emeği geçenlere de teşekkür ederiz. Beslenme ve Diyetetik Güncel Konular-15’in, beslenme ve diyetetik alanında eğitim-öğrenim gören öğrencilerimiz, çalışan diyetisyenler için yararlı bir kaynak olmasını diliyoruz.
Prof. Dr. Muhittin Tayfur
Doç. Dr. Hülya YardımcıStok Kodu:9786059541503Boyut:16x24Sayfa Sayısı:208Basım Yeri:AnkaraBasım Tarihi:2023 Kasım
- Taksit Seçenekleri
- Axess KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim297,50297,502148,75297,50399,17297,50Ziraat BankkartTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim297,50297,502148,75297,50399,17297,50Maximum KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim297,50297,502148,75297,50399,17297,50Diğer KartlarTaksit SayısıTaksit tutarıGenel ToplamTek Çekim297,50297,502--3--
- Yorumlar
- Yorum yazBu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.