Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%25
Tadı Damağımda Kaldı Meri Çevik Simyonidis

Tadı Damağımda Kaldı

Liste Fiyatı : 621,00TL
İndirimli Fiyat : 465,75TL
Kazancınız : 155,25TL
Taksitli fiyat : 3 x 155,25TL
Havale/EFT ile : 456,44TL
%25
Temin Süresi 3 İş Günüdür.
9789751037404
97052
Tadı Damağımda Kaldı
Tadı Damağımda Kaldı
465.75
Helal olsun be Meri!.. Tam zamanında yakaladın “gastronostalji”yi. Özellikle 50 yaşın üzerinde, İstanbul’da doğmuş, yaşamış, gelmiş, gitmiş, kadın, erkek herkesin okuması ve okutması gereken, eşsiz bir “gastrobelgesel” olmuş bu kitap... Köklerinden kopmamış bir İstanbul hanımefendisinin, bütün duygusallığı ile mertçe kaleme aldığı lezzet hasretini yansıtan, özlenen tatlarla dopdolu bu kitap gerçekten nefis. Afiyet olsun.
M. Vasfi PAKMAN
Türkiye Lezzet Hareketi Genel Başkanı
Meri Simyonidis’in İstanbul Tadım Tuzum Hayatım isimli kitabını Mezedaki’yi ilk ziyaretimde almış ve büyük bir keyifle okumuştum. Eminim benim gibi pek çok okurdan bu kitap için bir cümle yorum istense, herkes “Tadı damağımda kaldı,” derdi. Meri Hanım da bunu hissetmiş olmalı ki, yeni kitabının adını Tadı Damağımda Kaldı koymuş. Bu kitabın, Türk mutfak kültüründe kilometre taşlarından biri olacağına inanıyorum.
Reha Tartıcı
Köşe Yazarı
Kitap Bitti, Tadı Damağımda Kaldı...
Sevgili Meri Simyonidis öyle bir kitap yazmış ki, gerçekten de bu bir İstanbul mutfağı ansiklopedisi. Ermenisinden Rumuna, Levanteninden Türküne... Bizans’tan başlayıp Osmanlı ile devam eden ve bugüne kadar uzanan gerçek bir İstanbul sofrası pusulası.
Tadı Damağımda Kaldı’da yok yok. Sayfalar aktıkça anlıyorsunuz ki ne Fransız ne İtalyan ne de bir başka kültürel miras... İstanbul mutfağı, insanlık için en büyük ve en zengin lezzet mirası...
Gerçekten kalemine ve bilgi dağarcığına sağlık Meri. Tatlar imgesel kalmayacak bence. Son sayfayı kapattıktan sonra, birer birer damakla vuslata dönüşecek.
Zeynep Kakınç
Mutfak Dostları Derneği Başkanı
Meri Çevik Simyonidis, kendi yolunda başarıyla ilerlemeye devam ediyor. Bu yeni kitabında “İstanbul Rum mutfağının” sınırlarını genişleterek “İstanbul ev mutfağı” diyebileceğim ve içinde hepimizin anılarını barındıran yeni bir boyuta taşımış. Azınlık mutfaklarının olmaz ise olmaz tariflerinin yanı sıra, Babagannuş’tan ev yapımı Mayonezli Amerikan Salatası’na, İzmir Lokması’ndan Çikolata Rüyası’na yok yok! Her ne kadar çok başarılı bulduğum “Mezedaki” lokantası ile profesyonel dünyaya adım attıysa da, Meri Hanım benim için eli çok lezzetli bir İstanbul hanımefendisi olarak kalacak. Bu kitap, yemek meraklılarının kütüphanesinde mutlaka bulunmalı.
Osman Serim
Yemek Uzmanı ve Yemek Kültürü Tarihçisi Tanıtım MetniTanıtım Metni
 
  • Açıklama
    • Helal olsun be Meri!.. Tam zamanında yakaladın “gastronostalji”yi. Özellikle 50 yaşın üzerinde, İstanbul’da doğmuş, yaşamış, gelmiş, gitmiş, kadın, erkek herkesin okuması ve okutması gereken, eşsiz bir “gastrobelgesel” olmuş bu kitap... Köklerinden kopmamış bir İstanbul hanımefendisinin, bütün duygusallığı ile mertçe kaleme aldığı lezzet hasretini yansıtan, özlenen tatlarla dopdolu bu kitap gerçekten nefis. Afiyet olsun.
      M. Vasfi PAKMAN
      Türkiye Lezzet Hareketi Genel Başkanı
      Meri Simyonidis’in İstanbul Tadım Tuzum Hayatım isimli kitabını Mezedaki’yi ilk ziyaretimde almış ve büyük bir keyifle okumuştum. Eminim benim gibi pek çok okurdan bu kitap için bir cümle yorum istense, herkes “Tadı damağımda kaldı,” derdi. Meri Hanım da bunu hissetmiş olmalı ki, yeni kitabının adını Tadı Damağımda Kaldı koymuş. Bu kitabın, Türk mutfak kültüründe kilometre taşlarından biri olacağına inanıyorum.
      Reha Tartıcı
      Köşe Yazarı
      Kitap Bitti, Tadı Damağımda Kaldı...
      Sevgili Meri Simyonidis öyle bir kitap yazmış ki, gerçekten de bu bir İstanbul mutfağı ansiklopedisi. Ermenisinden Rumuna, Levanteninden Türküne... Bizans’tan başlayıp Osmanlı ile devam eden ve bugüne kadar uzanan gerçek bir İstanbul sofrası pusulası.
      Tadı Damağımda Kaldı’da yok yok. Sayfalar aktıkça anlıyorsunuz ki ne Fransız ne İtalyan ne de bir başka kültürel miras... İstanbul mutfağı, insanlık için en büyük ve en zengin lezzet mirası...
      Gerçekten kalemine ve bilgi dağarcığına sağlık Meri. Tatlar imgesel kalmayacak bence. Son sayfayı kapattıktan sonra, birer birer damakla vuslata dönüşecek.
      Zeynep Kakınç
      Mutfak Dostları Derneği Başkanı
      Meri Çevik Simyonidis, kendi yolunda başarıyla ilerlemeye devam ediyor. Bu yeni kitabında “İstanbul Rum mutfağının” sınırlarını genişleterek “İstanbul ev mutfağı” diyebileceğim ve içinde hepimizin anılarını barındıran yeni bir boyuta taşımış. Azınlık mutfaklarının olmaz ise olmaz tariflerinin yanı sıra, Babagannuş’tan ev yapımı Mayonezli Amerikan Salatası’na, İzmir Lokması’ndan Çikolata Rüyası’na yok yok! Her ne kadar çok başarılı bulduğum “Mezedaki” lokantası ile profesyonel dünyaya adım attıysa da, Meri Hanım benim için eli çok lezzetli bir İstanbul hanımefendisi olarak kalacak. Bu kitap, yemek meraklılarının kütüphanesinde mutlaka bulunmalı.
      Osman Serim
      Yemek Uzmanı ve Yemek Kültürü Tarihçisi Tanıtım MetniTanıtım Metni
       
      Stok Kodu
      :
      9789751037404
      Boyut
      :
      21 x 22
      Sayfa Sayısı
      :
      238
      Basım Tarihi
      :
      2017
      Dili
      :
      Türkçe
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      465,75   
      465,75   
      2
      232,88   
      465,75   
      3
      155,25   
      465,75   
      Ziraat Bankkart
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      465,75   
      465,75   
      2
      232,88   
      465,75   
      3
      155,25   
      465,75   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      465,75   
      465,75   
      2
      232,88   
      465,75   
      3
      155,25   
      465,75   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      465,75   
      465,75   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat