Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%30
Et ve Kalite %60 indirimli Uğur Göğüş

Et ve Kalite

Liste Fiyatı : 20,00TL
İndirimli Fiyat : 14,00TL
Kazancınız : 6,00TL
Havale/EFT ile : 13,72TL
9789758405558
29958
Et ve Kalite
Et ve Kalite
14.00

Bu kitap lisans ve lisans üstü eğitim yapan Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği ve Veteriner Hekimlik öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerine yardımcı olmak, et endüstrisinde görev alan üretici, et teknoloğu, veteriner hekim ve gıda mühendislerinin kaliteli üretim konusunda karşılaştıkları sorunları gidermeye yardımcı olmak amacı ile hazırlanmıştır. Kitap, henüz ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan, kalite teminindeki önemli fonksiyonlarından dolayı hızla yayılmakta olan kalite programlarının tanıtılması gibi önemli bir fonksiyon üstlenmiştir. Zira kalite, diğer gıda maddeleri üretiminde olduğu üzere, et ve et ürünleri üretiminde de en önemli faktörü oluşturmaktadır. Et kalitesi, teknolojiden besin içeriğine, duyusal özelliklerden, ürünün hijyenik durumuna kadar çok geniş bir kapsama sahiptir. Dolayısı ile et ve et ürünü için kalite: tüketicinin sağlığı, duyusal yönden tatmini ve yeterli düzeyde beslenebilmesi anlamına gelir. Bu açıdan bakıldığında zaten, et teknolojisinde ki önemi de kolaylıkla anlaşılmaktadır.

Maalesef ülkemizde kalite faktörüne sadece, et hijyeni ve teknolojisi alanında değil, diğer bir çok alanda dahil olmak üzere yeterli önem verilmemiştir. Kitap içeriği gözden geçirildiğinde, kalitenin bir faktörden ziyade bir hayat görüşü olduğu ve belli bir bakış açısını, belli bir felsefeyi özümsediği anlaşılır. Bu tür bir bakış açısı insanı sadece et ürünleri üretimi ve tüketiminde değil, her alanda daha iyiyi bulmaya yönlendirecektir. Bu da uygarlık ve yaşam düzeyinin yükselmesi ile sonuçlanacaktır. Dolayısı ile kalite ve kalite temin eden uygulamaların, mesleki eğitimin her alanında tanıtılması ve öğretim bazında ele alınması gerekmektedir.

Et sektöründe çalışan veteriner hekimlerin öncelikli görevi sağlıklı et tüketimi, et teknoloğu, ziraat ve gıda mühendislerinin görevi ise duyusal ve teknolojik açıdan tüketiciyi tatmin edecek nitelikte et üretimidir. Kısaca tüm bu meslek gruplarının ortak hedefi et üretimi ve tüketiminde kaliteye ulaşmaktır. Tüketici ise, gene satın alma esnasında kaliteyi yegane kıstas almakta, ürünün sağlıklı, teknolojik ve duyusal açıdan üstünlüğüne bakarak......

  • Açıklama
    • Bu kitap lisans ve lisans üstü eğitim yapan Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği ve Veteriner Hekimlik öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerine yardımcı olmak, et endüstrisinde görev alan üretici, et teknoloğu, veteriner hekim ve gıda mühendislerinin kaliteli üretim konusunda karşılaştıkları sorunları gidermeye yardımcı olmak amacı ile hazırlanmıştır. Kitap, henüz ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan, kalite teminindeki önemli fonksiyonlarından dolayı hızla yayılmakta olan kalite programlarının tanıtılması gibi önemli bir fonksiyon üstlenmiştir. Zira kalite, diğer gıda maddeleri üretiminde olduğu üzere, et ve et ürünleri üretiminde de en önemli faktörü oluşturmaktadır. Et kalitesi, teknolojiden besin içeriğine, duyusal özelliklerden, ürünün hijyenik durumuna kadar çok geniş bir kapsama sahiptir. Dolayısı ile et ve et ürünü için kalite: tüketicinin sağlığı, duyusal yönden tatmini ve yeterli düzeyde beslenebilmesi anlamına gelir. Bu açıdan bakıldığında zaten, et teknolojisinde ki önemi de kolaylıkla anlaşılmaktadır.

      Maalesef ülkemizde kalite faktörüne sadece, et hijyeni ve teknolojisi alanında değil, diğer bir çok alanda dahil olmak üzere yeterli önem verilmemiştir. Kitap içeriği gözden geçirildiğinde, kalitenin bir faktörden ziyade bir hayat görüşü olduğu ve belli bir bakış açısını, belli bir felsefeyi özümsediği anlaşılır. Bu tür bir bakış açısı insanı sadece et ürünleri üretimi ve tüketiminde değil, her alanda daha iyiyi bulmaya yönlendirecektir. Bu da uygarlık ve yaşam düzeyinin yükselmesi ile sonuçlanacaktır. Dolayısı ile kalite ve kalite temin eden uygulamaların, mesleki eğitimin her alanında tanıtılması ve öğretim bazında ele alınması gerekmektedir.

      Et sektöründe çalışan veteriner hekimlerin öncelikli görevi sağlıklı et tüketimi, et teknoloğu, ziraat ve gıda mühendislerinin görevi ise duyusal ve teknolojik açıdan tüketiciyi tatmin edecek nitelikte et üretimidir. Kısaca tüm bu meslek gruplarının ortak hedefi et üretimi ve tüketiminde kaliteye ulaşmaktır. Tüketici ise, gene satın alma esnasında kaliteyi yegane kıstas almakta, ürünün sağlıklı, teknolojik ve duyusal açıdan üstünlüğüne bakarak......

      Stok Kodu
      :
      9789758405558
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat